Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Top 50 fejvadász világszinten

2008.04.09. 22:55 Hunter Milo

A BusinessWeek.com-on rendszeresen vannak "recruitment-tel", ezen belül pedig executive search témával foglalkozó, jól megírt cikkek. Bár a hazai piacra (még) nem teljesen lehet alkalmazni, az bizonyos, mi is hasonló tendenciáknak nézünk elébe, mint amelyekről itt sokszor szó esik.

A BusinessWeek a következő szempontokat vette figyelembe a lista összeállításánál, az egyéni hírnév mellett: fejvadászként eltöltött idejük és tapasztalataik, toborzási technikáik globalitása, egyéni megközelíthetőségük és fogékonyságuk, láthatóságuk az általuk kiszolgált szektorokban, elismertségük saját szakmai köreikben.

Nézzük meg, kiket tartanak manapság a legjobb fejvadászoknak - hadd szögezzem le rögtön az elején, Európa (és az egész listán a hölgyek száma) méltatlanul kevés helyet foglal el.

Íme: The World's Most Influential Headhunters

Nem akárkikről van szó, ezek az emberek "helyezik el" a világ legnagyobb vállalatainak legelső vezetőit.
Ami rendkívül érdekes számomra, hogy a méltán elismert 50 topmenedzser nevére kattintva, külön profil nyílik meg, ahol többek között megismerhetjük, mi az illető hitvallása fejvadászként, milyen trendeket jósol, milyen tulajdonságokat keres a jelöltekben.

Csak egy példa: Paul C. Reilly, a világ egyik legismertebb fejvadász cégcsoportjának, a Korn/Ferry-nek elnöke, aki a KPMG csoport éléről avanzsált a fejvadász bizniszbe:

"Qualities sought in emerging leaders: Ethics, teamwork, and experience. It is all about forming teams and enabling others."

Számomra különösen szimpatikus, hogy etika, mint kvalitás, számára első helyen szerepel.

"The global business trend that will most influence corporate performance in the future: The world is becoming more global by the minute. Candidates can be found anywhere in the world, and companies operate everywhere. Leaders will have to navigate cultures, local customs, and customers and bring diverse teams together to be successful."

Ismét a globalizálódásnál tartom, ezt a tendenciát és hatásait évek óta elemezgetik a szektorban. Nálunk még jó pár év, és egy új vezetői generáció ideje alatt lesz ez aktuális, bár az első halvány jelek már megvannak. Abban azonban sok top fejvadász egyetért, hogy Európát képtelenség egységes piacként kezelni.

Érdemes szemezgetni a profilok között, én is ezt fogom tenni egy-egy rövid post erejéig a közeljövőben.
 



Image source

Szólj hozzá!

Címkék: profil top search 50 fejvadász vezető fejvadászat headhunter headhunting executive világszerte befolyásos

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr54419107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása