Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Miért regisztrálj LinkedIn-en?

2010.03.05. 13:20 Hunter Milo

Azon kívül, hogy megkönnyíted a fejvadász/hr-es munkáját, persze :)

Egyáltalán: kapcsolatot építeni szükséges és jóóó! :)

Ugyan vannak más hasonló profilú weboldalak (pl Xing - főleg német nyelvterületen), de a LinkedIn a leggyorsabban növekvő és legnépszerűbb ilyen oldal. (Csak egy kis érdekesség: Ha a Facebook ország lenne, a 4. legnagyobb (350 millió felhasználóval), ha a LinkedIn ország lenne a 28. legnagyobb (53 millió felhasználó) lenne a világon).

De vannak más előnyei is: ez egy olyan kapcsolati háló, amely csak és kizárólag üzleti kapcsolatépítésre van kitalálva - végre, ugye? Nem iwiw, ahol úgy érzed, a személyes zónádat sértik meg azzal, ha különböző mlm-es zsenialitásokkal keresnek meg. Külön kiemelném, a LinkedIn nem álláskeresésről szól - rengeteg mindenre jó, és maga a rendszer is okosan van kialakítva, hogy tényleg csak a releváns megkeresések érjenek el hozzád, és fordítva. Amikor kialakítod a profilod, bejelölheted, hogy mire vagy kíváncsi, miért vagy ott. Te is eladod magad, és esélyt adsz másoknak arra, hogy megtaláljanak a számodra érdekes ajánlatokkal. Nincs az a kínos feszengés, hogy most jelöljem, ne jelöljem, küldjek e-mailt? Egyértelműek a határok: megnézed az ember profilját, és ott van, küldhetsz neki cv-t, vagy bemutatkozást, vagy inkább nem?

Természetesen a toborzóknak ez aranybánya, bár a rendszer csak alapszinten ingyenes. Magyarországon is egyre népszerűbb, egyre többen frissítgetik, csiszolgatják a saját profiljukat - hát csak azt tudom mondani, hajrá!

A LinkedIn legnagyobb előnye a fentiek mellett szerintem az ajánlásos rendszer. Ajánlhatsz másokat, és ők is ajánlhatnak téged - ez választásod szerint felkerül a profilodra. Ha egy fejvadász vagy HR-es megnézi a profilod, és azt látja hogy volt kollégáid, főnökeid a legjobb szívvel ajánlanak, az mindenképpen pluszpont nem? :)

Emellett aktívan lehet szakmai/közösségi életet élni. Nézzük csak meg, hányan gondolják úgy, hogy jó ötlet a LinkedIn profiljuk hivatkozását bemásolni az önéletrajzba?

Példaként ki másnak a profilját linkelhetném be, mint Jessica Holbrook-ét, aki foglalkozására nézve "Expert Resume Writer" :-) Így néz ki egy profi profilja :-) (Itt a weboldala és blogja, sok hasznos tippel önéletrajz és motivációs levél írására)

Számtalan LinkedIn tipp és stratégia (nemcsak álláskereséshez, de ahhoz is) itt, itt és egy egész halomnyi itt.

Update: csak egy kis példa arra nézve, hogy egyik LinkedIn-es álláshirdetésében a Microsoft (nem Mo-n) kiemeli: "Candidates with recommendations preferred"

2 komment · 1 trackback

Címkék: regisztráció háló linkedin ajánlás networking közösségi szakmai toborzás fejvadászat kiválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr841799572

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Linkedin - 10 ok a regisztrációra 2011.02.04. 00:50:11

A Linkedin a világ legnagyobb szakmai közösségi hálója több mint 90 millió felhasználóval. Mit tartogathat számunkra az oldal, amiért érdemes lenne nekünk is regisztrálni? Egy kis ízelítő a Linkedin-hez fűződő sikersztorikbólDavid T. Stevens egymás utá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.04.01. 15:11:31

Ugye aztán meg nem fogunk majd nagyot csodálkozni hogy "ezek a szemét spammer-ek honnét szerezték meg az email-címemet.?"

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2010.04.05. 13:20:33

Azok a szemét spammerek ezer másik helyről meg fogják szerezni a mailcímed. Egyébként ez is állítható, hogy ki láthatja a címed, ki nem. Pont ezért (is) jól kialakított rendszer, szerintem.
süti beállítások módosítása