Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Időzavar I. – Jelöltre várva

2008.05.29. 09:53 Kristen

Igen, már itt az elején meg is kezdem az osztást, és mindjárt a jelöltek kerülnek terítékre.

Az idő körüli herce-hurca már a projekt elején megkezdődik. Egy fejvadász sokszor 100-150 embert is megkeres az adott ajánlattal, mire eljut addig a 2-3-ig, akit be is mutat az ügyfélnek. Ez gyakran 10-15 személyes interjút is jelenthet és, ugye, minden tanácsadónak (ez a fejvadász polgári neve) párhuzamosan több, akár 5-8 projektje is futhat. Gyönyörű anglicizmussal: you do the math.

Hogy ezt miért mondtam el? Nos, sokak fejében egészen különös kép él a fejvadászokról, pedig mi is standard, 8 órás munkanappal gazdálkodó alkalmazottak vagyunk. Természetesen, ha szükséges, be tudunk jönni 1 órával korábban, vagy tovább tudunk maradni az interjú kedvéért. Csakhogy 10 jelöltből 9 azt szeretné, ha ő a saját munkaideje előtt vagy után jöhetne hozzánk, de arra is volt már példa, az illető szinte felháborodottan konstatálta: nem vagyok hajlandó vele hétvégén találkozni, pedig ő akkor ráérne, becs'szóra.

                       

A fejvadász nem Tesco...

 

Nyilván, ha valaki aktívan állást keres, sokkal flexibilisebb, elkéri magát a melóból, „orvoshoz megy”, kivesz 1 nap szabit. Az igazi fejvadász, azonban, „direktkeres”, orvul, a semmiből odatelefonálva támadja le mit sem sejtő áldozatát, akinek mondjuk eszébe sem jutott állást váltani. Mégis, ha valaki nem csak „eljönne meghallgatni az ajánlatot, hátha jobb fizut kaphat”, hanem tényleg érdekli a lehetőség, akkor az interjú(k)ra időt kell tudnia szakítani. Pont.

 Van, aki úgy érzi, „szívességet tesz”, a fejvadásznak van szüksége rá, pedig, még, ha néhány nehéz projektnél abszolút el is vagyunk keseredve, ez alapvetően egy kölcsönös viszony. Természetesen mi is igyekszünk, például, ha vidéki jelöltem van, mindig az ő budapesti programjához igazítom az interjút. Az ügyfél azonban már nem biztos, hogy ennyire rugalmas lesz.

És itt jön a nagyobb probléma. Sokszor a jelöltek itt is úgy érzik, ők tesznek szívességet. Persze bizonyos mértékben ez igaz is lehet, hiszen egy jó emberért az ügyfél is sok mindenre képes, de alapvetően ez is egy kölcsönös viszony. Az ügyféloldalon sokszor egy-két magas rangú vezető naptárjába kell beleférni, esetleg külföldi fejes látogatásához kell igazodni. Itt is igaz, sokan csak reggel 8-9 vagy délután 5-6 körül hajlandóak interjúra menni, mi pedig vért izzadunk, hogy közös nevezőre hozzuk a két oldalt. Órákon át telefonálgatunk oda vissza, miközben mindenki egyre frusztráltabb lesz.

Ezzel sokszor már az interjú előtt leírja magát a jelölt az ügyfélnél, aki úgy érzi, igazából nem is motivált az illető, mert ha tényleg annyira érdekelné a lehetőség, szakítana rá időt.

Ó, igen, az ügyfelek. Térjünk is át rájuk…

1 komment

Címkék: munka interjú hr motiváció projekt állás álláskeresés önéletrajz humán vezető jelölt munkaadó fejvadászat kiválasztás munkahelyi álláskereső álláspályázat headhunter kiválasztási folyamat referenciaügyfél

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr7493017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tusko 2008.05.30. 19:25:01

Ezaaaz!
Még-még!
Gonosz megbízókat, elmebeteg jelentkezőket! SZAFTOT :)

Várom a folytatást.