Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra túlóra...

2009.05.20. 15:45 Hunter Milo

Egy kedves olvasó hívta fel a figyelmemet egy álláshirdetésre, amiben a követelmények között ez áll: "No 9-5 mentality"

Azaz nem ejtjük ki a billentyűzetet/kávét/tűzőgépet a kezünkből munkaidő lejártakor. Enyhe célzás arra hogy sokat kell túlórázni? Vagy csak egy rossz ötlet hogy kiszűrjék a csak minimálisat teljesítő munkatársakat?

Ma már szerintem több az olyan munkakör, ahol többet dolgozol 8 óránál, mint ahol ténylegesen elég rá az az idő. Költségcsökkentés van, ugye... Persze vannak húzós időszakok, meg olyan helyek, ahol le lehet csúsztatni a plusz órákat. Ahogy én látom, az a jellemző, hogy a túlóra elvárás, még akkor is, ha sokszor semmi értelme.

Nekem még egyetlen egy munkahelyem sem volt, ahol fizették volna a többletmunkát. Az én tapasztalatom az, hogy többnyire csak azokon a munkahelyeken fizetnek a pluszmunkáért, ahol átlátható, nagyon tisztán és jól mérhető a teljesítmény. Ergo ha Jenő, az IT fejlesztő bennmarad 2-3 órát pasziánzozni és aknakeresőzni, azért ne kapjon már plusz pénzt, mert senki sem tudja mennyi idő programozni. Ennek a másik oldala meg az, hogy multiknál már teljesen elfogadott lett az ingyentúlóra -  hogy fogadd el, mert multinál ez van, örülj inkább a multis fizetésednek, a dolgozó (kevesebb mint) 3 millió magyar felső 15 %-ba tartozol vele...

No akkor, szavazzunk ismét:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr131133632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása