Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

Hegedűs Fanni 2016.12.03. 23:09:30

Sziasztok olyan kérdésem lenne ,hogy valaki tudna egy picit segíteni nekem? :) Házi feladatunk hogy írnunk kell egy motivációs levelet egy ,,MOZIS MUNKA" címmel ellátott feladat. Le van írva elégé tartalmasan ,hogy diák munka, pl: ilyen feladat lehetőségek hogy jegykezelés,takarítás, büfés kiszolgálás,...Ugye nem nagyon van tapasztalatom mert még nem dolgoztam ilyen helyen..hogy hogyan kezdjek hozzá ehhez az egészhez. Előre is nagyon köszönöm :D

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

szilvi91 2015.07.02. 16:46:14

Sziasztok!

Nagyon hasznos a blog :) Rengeteget merítettem belőle. Szeretném kikérni a véleményedet a motivációs levelemről, amit értékesítési munkára szeretnék beadni. A problémám az, hogy pályakezdő vagyok és nem igazán tudom mit kellene még írnom (ha kell), mivel ezen a területen még nem sok tapasztalatom van.

Tisztelt Munkáltató!
Az üzlethelység előtt találtam a hirdetésüket az értékesítői állásra, amelyre ezúton szeretnék jelentkezni. Pályakezdő vagyok, sok energiával és bizonyítási vággyal.
Bár gazdasági végzettségem van, az értékesítés mindig szimpatikus volt számomra. Diákmunkásként foglalkoztam wellness hétvégék értékesítésével, amelyet a tanulmányaim miatt kellett abbahagynom.
Szeretek emberekkel kommunikálni, mindig is beszédes és érdeklődő típus voltam. Szeretek új dolgokat tanulni és emberekkel dolgozni.
Úgy érzem, hogy rendelkezem azon képességekkel és tudással, amik szükségesek az állás sikeres betöltéséhez.
Amennyiben pályázatom felkeltette érdeklődésüket, szívesen állok rendelkezésükre egy személyes találkozóra, hogy alkalmasságom bemutatassam.
Tisztelettel....

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

Bánki Tamás | DrLinkedin.hu · http://DrLinkedin.hu 2014.10.17. 01:03:09

Egészen elborzasztó, hogy eddig nem találtam rá erre a blogra.
Eztán rendszeresen olvasnám, ha nem zárt volna be 2012-ben.
:(

Én nem vagyok szakmabeli, csak a Linkedinnel fexem, kelek minden nap.

Kövessetek engem, itt: linkedin.blog.hu

Bejegyzés: Keresési technikák: Privát LinkedIn profilok megtekintése, LinkedIn listázás

hahópihehh 2014.06.12. 12:18:46

Astória (Astoria) mellet - ezt már ki se szúrtad vagy a másolásnál veszett el a cicit a helyhatározó szótól megkülönböztető egy db betű? :D

Bejegyzés: Béna álláshirdetés

Lamoni 2014.03.17. 23:07:48

Egy kis segítségre lenne szükségem. Jelenleg gyesen vagyok, de elkezdtem figyelgetni az álláshirdetéseket, és megpályázni a számomra megfelelőeket, mert nincs hova visszamennem. Már előzőleg is gondot okozott a munkahelykeresés, mert 30 felett már azért nem kellettem, mert elmegyek szülni. Most meg az a gondom, hogy nem tudom mit írjak arra a majdnem 3 évre amit itthon töltöttem, mert ha odaírom hogy gyes akkor szerintem be se hívnak. Ráadásul az utolsó állásom se mutat rajta jól, de vhol muszáj volt dolgoznom, hogy legyen biztosításom.
Előre is köszönöm a segítséget.

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

MobilKém · http://mobilkem.hu 2013.12.01. 17:23:11

Ha az alkalmazott tudtával történik a dolog akkor nincs ezzel semmi rossz.. Ne Facebookozzon már munkaidőbe!

Bejegyzés: Vodafone-hoz igazoló vezetők - be warned

kaktusz16 (törölt) 2013.11.26. 09:49:49

Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni - úgy látom, tapasztalt társaság gyűlt össze: belső (cégen belüli) pályázathoz szeretnék motivációs levelet írni, de ahogy látom, az itt leírtak nálunk nem felelnek meg.
Az előzetes (HR.-estől) kapott info alapján itt nem kíváncsiak a szakmai múltamra, vagy hogy itt mit értem el, hiszen tudják. Inkább valós motivációt kérnek. Csak azt nem tudom mit? Mit lehet ilyen esetben leírni, ami elfogadható is?
Hogy imádom "hajtani" az embereket és végre kiélhetem magam, vagy hogy többet fogok keresni, azt túl direktnek találom. Vagy nem így van?
Van valakinek valami frappáns ötlete?

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

TBit 2013.11.15. 13:30:36

SZiasztok!

Én is még bele-bele olvasok a témákba, viszont látom, hogy sokan a szerzőtől kérdez.

Sajnos ő már nem tartja fenn a blogot, legalabbis ami az első oldalon közzétett postjaban áll.

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

sutamsteve 2013.11.05. 08:07:01

Kedves Milo!

Én is szívesen elküldöm a mot. levelem. Ha van időd, és értékeled, akkor azt hálásan megköszönöm. Ez egy általános levél, de cégenként szeretném majd átszabni (első bekezdést radikálisan). Jah, és azért emeltem ki hogy pontosan végzek tanulmányaimmal, mert műszaki területen ez nem evidens ;).

Kedves XY!

Az Önök által meghirdetett, XY (gyakornoki) pozícióra küldöm a pályázatomat.

Az iskolai éveim, illetve 1 éves munkatapasztalatom alatt elsősorban … gépekkel kapcsolatos műszaki rajzolás/tervezés területén szereztem alapszintű tapasztalatokat, és az Önök által kínált … pozíció keretén belül jól tudom használni az eddig megszerzett ismereteimet.

Msc. tanulmányaim során a tanmenetet csúszás nélkül követtem, emellett az általam hallgatott részlegesen német nyelvű szakirányra nyelvi tudásomat felkészítettem. Autodidakta önképeztem magam gyártástechnológiai téren (könyveket olvastam, továbbá XY CNC nyelvet megtanultam), egy tdk dolgozatot írtam meg, mindemellett az egyetem xyz diákcsapatában műszaki rajzolóként szerepet vállaltam (forgattyús ház rajz elkészítése, …). Célom volt a sok feladattal iskolai éveim alatt a minél nagyobb teljesítmény leadása, saját korlátaimnak a kitágítása.

Önéletrajzomból kitűnik, hogy közlekedésmérnöki Bsc. végzettségem inkább forgalomszervezéshez kötődik, ellenben Bsc. utolsó félévében diákmunkaként, majd bejelentett állásként gépész területen kezdtem el dolgozni, illetve Msc. szinten tanulni. Mindez egy tudatos, szándékos szakmai irányváltás eredménye.

Korábbi munkahelyemen és iskolai csapat munkában több kollégával/csapattárssal kellett együtt dolgoznom. Az emberi kapcsolatok fontosak a számomra, és pszichiáter fiaként van érdeklődésem és kis rálátásom emberi kapcsolatok működését illetően.

Szabadidős tevékenységeim inkább alkotó jellegűek (szabadkézi rajz (rajzos blogom: matusrajz.blog.hu), fotózás), illetve nehezebb időszakaim után kerékpáros/hegyi túrázással szoktam kikapcsolódni.

Jelenleg utolsó előtti egyetemi (Járműmérnök Msc.) félévemet töltöm, és most már részmunkaidőben (heti 3 nap, napi 8 óra) gyakornoki/kezdő mérnöki munkát tudok vállalni. Következő vizsgaidőszakot követően és az utolsó félévemben heti 5 nap, napi 8 órában szeretnék dolgozni, mivel a tanmenet alapján már nem lesz vizsgás tantárgyam, csupán szakdolgozatírás.

Amennyiben pályázatom felkeltette érdeklődésüket, a további egyeztetések céljából szívesen állok rendelkezésükre egy személyes megbeszélés alkalmával.

Üdvözlettel:
...

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

Mazsika11 2013.07.10. 15:30:41

Bocsánat, kedves MILO neked irtam!!!!!!
Várom a válaszod!

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

Mazsika11 2013.07.10. 15:18:09

Kedves Little Oroszlion!
Tanácsod szeretném kérni:

2 éves kisfiammal vagyok itthon, és váltani szeretnék, új munkakörbe, új mukáltatóhoz szeretnék elmenni ősztól dolgozni. 2 éves kisfiam miatt szeretnék váltani, mivel az előző munkahelymre nem tudok visszajárni a távolság miatt, távolsági buszom 5.50-kor indult anno és 17.10-re értem haza. Tehát, a pici elhelyezése ilyen hosszú időre nem megoldható!!! egy kisvárosban lakom, ahol a helyi óvoda max 7-től 16-ig tudja fogadni a kisfiam.
Kisfiam a harmadik gyermekem, késői kisfiú, mivel van már 2 felnőtt lányom is. Tehát, adott esetben a pici elhelyezése nem okoz problémát!!! NAGYSZÜLŐK, FELNŐTT LÁNY TESTVÉREK!!!

Tehát a lényeg: közalkalmazotti szférában, pedagógiai asszisztenskén szeretnék elhelyezkedni, most végzem ehhez a megfelelő szakképesitést. Már kiadták a pályázatokat, ahová önéletrajzot és motivációs levelet kérnek.
Mit irhatok bele? Mit javasolsz?
Mit merjek elárulni magamról, kicsi gyermekemről? A mostani tanáom szerint előny, ha beleirom, miért is szeretnék ekkorát váltani, és miért ép most.
De a legfontosabb kérdésem: a motivációs levélbe mit irjak? Eddig totál más pályán dolgoztam. Most itt a kicsi, félek ez lesz az első indok az elutasitánál. Kérlek, adjál pár tippet hogyan kezdej, mit és mennyire mélyen érintsem a családom, és főleg mivel indokoljam, hogy ÉN VAGYOK A LEGJOBB szakember, tehát ENGEM VEGYENEK fel???

Köszönettel várom gyors tanácsod!

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

Kata111 2013.05.09. 09:48:48

Szia Milo!

29 éves vagyok, 6 évet dolgoztam egy békés megyei Zrt-nél ügyintézőként / nem sorolnám fel, de nagyon sokrétű volt a munkaköröm/. Ez a cég sajnos végelszámolás alatt áll, most térnék vissza dolgozni gyes-ről. Ugyancsak békés megyében mg-i Zrt-nél lenne egy vezérigazgatói asszisztens állás. Nem követelmény a főiskola és a nyelvvizsga sem, legalábbis aszerint, ahogy telefonon érdeklődtem. Szerinted mennyi fizetést kérhetnék? Vidékről járnék dolgozni saját autóval, napi 50 km összesen. Ha illik ilyet belekalkulálni, vagy ezt ne is említsem, majd mondják ők, hogy adnak-e az útiköltségre valamit? Segítségedet előre is köszönöm!

Bejegyzés: Fizuinfó

little Oroszlion 2013.03.26. 15:12:58

Kedves Miló!

Nyári szakmai gyakorlathoz milyen tartalmú,szövegű motivációs levelet ajánl?

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

miskolczi 2013.03.04. 21:43:47

Kedves Miló!

A vám- és pénzügyőrséghez milyen motivációs levelet ajánlana? Megadott feladatkör nincsen, csak egy önéletrajzot küldök el hozzájuk. Nem a szerződéses, hanem a hivatásos részleghez.

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

szallito77 2013.02.21. 14:20:57

Helló!
Nem tudom hogy válaszolsz -e még
de kíváncsi lennék a véleményedre a motívációs levelemmel kapcsolatban:

Kedves Hölgyem / Uram!

Ezúton szeretnék pályázni az Internetes honlapjukon meghirdetetett ..... hivatkozási számú „............” pozícióra.

A mellékelt önéletrajzomból kitűnik, hogy fiatal korom ellenére már több mint 4 év szakmai tapasztalattal rendelkezem a kivitelezés területén. Ezen időszak alatt rengeteg olyan tapasztalatot gyűjtöttem melyet az .... Kft-nél villamos tervező mérnökként kamatoztatni tudnék. Projektvezetői pozíciómban rendszeresen irányítok áramszolgáltatói hálózaton beruházási és fejlesztési munkákat, így nem gond a velük való kapcsolattartás és ügyintézés. A projekteket általában 5-10 fős szerelőcsoportokkal végeztetem, de nem ritka az alvállalkozók bevonása is.

Elsősorban a szakmai kihívás a modern környezet és a fiatalos hangulat motivál a pozíció betöltésével kapcsolatban, de fontosnak tartom a folyamatos fejlődést és a cégüknél működő kompetencia alapú fejlesztést is. Így lehetőségem lenne egy multinacionális cég működésének megismerésére és a német nyelvtudásom magasabb szintre fejlesztésére.

Sikeres pályázatom esetén célom az ...... egy olyan üzembiztos és energiatakarékos villamos hálózat fejlesztése és üzemeltetése, amely hozzájárulhat a vállalt további sikereihez.

Tisztelettel:
...................................

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

delory 2012.11.26. 18:32:42

Üdv! A véleményedre lennék kíváncsi az alábbi motivációs levéllel kapcsolatban. Köszi.

XXXX YYYY beszerzési vezető részére
9876 Gyártó és Kereskedelmi Kft.
6000225 CCC, Kis Miska út 18.
RRRR ZZZZ
600225 CCC, Nagy Jani u. 12
0690xxxxxxx
rrrrz@freemail.hu

Tisztelt XXXX Úr!
Jelen levelemmel, illetve angol nyelvű verziójával, valamint magyar és angol nyelvű önéletrajzommal szeretném benyújtani jelentkezésem az Önök cégéhez.
Gyermekkorom óta áhítattal tekintek a járművekre édesapám jóvoltából, aki bevont az autószerelés folyamatába, legyen az vízpumpa csere, szelephézag állítás vagy szelepülék csiszolás. Emiatt mentem gépészeti szakközépiskolába, majd anyagmérnök szakon járműipar szakirányra, ahol sajnos nem találtam meg számításaimat és abbahagytam tanulmányaimat, azonban céljaim megmaradtak. Ennek következményeképpen idén megkezdtem tanulmányaimat a ABC BCD szakán.
A közben eltelt idő alatt sem tétlenkedtem, több helyen dolgoztam, melyek közül kettőt emelnék ki. Az egyik a DDDi GHI, ahol ssssként dolgoztam 6-30 ember kapacitással a 24. részlegen. Feladataim közé tartoztak: gyártási folyamat felügyelete, félkész termékek ellenőrzése műszaki rajz alapján és elektromos úton, javítás, szerelés, szerelő betanítás, elvárások bemutatása, dokumentáció, SAP rendszer használata. Ezen túlmenően LEAN és 5S képzésen vettem részt, amit aztán a termelésben alkalmaznom kellett. A másik munkahely egy építőipari vállalkozás volt, ahol leginkább kőzetgyapottal végeztem hőszigetelést. Azért emeltem ki ezt a két munkát, mert mindkettő során létrehoztam valamit miközben egy nagyobb egység része voltam. Az alkotás folyamata örömmel tölt el, ahogy Önöket is örömmel és büszkeséggel tölti el a MMM gyártása. Másrészről szeretnek velem együtt dolgozni az emberek kortól, nemtől és beosztástól függetlenül.
Azért jelentkezem elsőként Önökhöz, mert úgy gondolom, az Önök cégénél jobban ki tudnék teljesedni, mint például a KONKURENSnél és szívesebben dolgoznék egy kisebb, családias vállalatnál. Leginkább kutatás/fejlesztés területen dolgoznék szívesen tanulmányi szerződéssel, persze ettől eltérő lehetőségtől sem zárkózom el.
Ha meg kellene indokolnom, miért tartom magam alkalmasnak rá, hogy Önöknél dolgozzak, három szóval jellemezném magam: maximalista, kreatív, elhivatott. Mindezek mellett a munkaügyi központ által támogatható vagyok, ez is egy kiaknázható lehetőség amennyiben Önök számára ez előnyt jelent.
Remélem felkeltettem érdeklődésüket és lehetőséget adnak a közeljövőben a személyes bemutatkozásra. Bízva pozitív elbírálásukban, várom visszajelzésüket elérhetőségeim valamelyikén. Köszönöm, hogy elolvasta levelem.
CCC, 2012.november 26.
Tisztelettel: RRRR ZZZZ

A formátumot sajnos nem őrizte meg bemásolás után.

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2012.10.23. 13:53:36

@taylor67: Szia! 10 perc baromi kevés, ha beszélsz, irtó gyorsan elszáll. Valamennyi intro kell, hogy ki vagy mi vagy, de szerintem fogd rövidre. A többi kérdésre elég nehéz válaszolni a részletes feladat, cég, stb ismerete nélkül. Attól is függ, mennyire komoly változásokat akarsz bevezetni, stb. Ismételten, 10 perc elég kevés, tehát én a kulcs mondanivalóra koncentrálnék. A legfontosabb tanácsom pedig: gyakorolj - add elő otthon, ne csak fejben. Minél többször mondod el, annál jobban kialakul hogy mi az amit hozzátennél, mi az amit van időd elmondani. Én szeretek improvizálni, mégis megtanultam hogy szóban készülni fontos. Egyszerűen jobban megy. Add elő a párodnak vagy egy barátodnak. Ha ő nem érti miről van szó, kezdd újra. Fókuszálj néhány kulcsterületre, és ne csak azt mondd el mit és miért változtatnál, hanem - akár a résztvevők érdekei szempontjából - milyen pozitív eredményei lennének a javasoltaknak. Még egy ötlet - talán arra is kitérhetnél valamilyen kontextusban hogy te milyen menedzser lennél, mit gondolsz a vezetésről, és miért motiváló ez számodra. Megintcsak, koncentrálj arra amit a kiírás kér.
Üdv,
Milo

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

taylor67 2012.10.23. 12:53:35

Kedves Milo!

A cégnél, ahol dolgozom meg szeretnék pályázni egy osztályvezetői állást. Egy AC-n kell résztvennem, ahol egy 10 perces prezentációban kell bemutatnom, hogy hogyan képzelem el az osztályt amit vezetni fogok és mit tennék a siker érdekében. A pályázati kiírás tartalmazza a részletes feladatokat, bár van még néhány homályos rész, mert éppen átszervezeés folyik, amelyek részletei még pontosan nem ismertek.
Hogyan kezdjek neki? Az elején mutassam be magam, pályafutásomat, képzettségemet, erdményeimet, majd térjek át az általam elképzelt osztály felépítésére? Mennyire legyen részletes, illetve a prezentáció mennyi ábrát tartalmazzon? Gondolok itt az eredmények bemutatására, amit el szeretnék érni, illetve biztosan kelleni fog szervezeti ábra is.

Bejegyzés: Példák a motivációs levélre 1.

mtasi 2012.08.02. 10:30:08

En kulfoldre keresek, pontosan ugyanezekkel a parameterekkel. Bar lehet mar keso...

Bejegyzés: Extra sürgős álláskeresés