Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

A Lidl nem változtat

2009.04.14. 18:00 Hunter Milo

Úgy látom a Lidl-t most már meglehetősen szem előtt tartják Németországban. Ezeket az infókat ismét kukákból halászták ki. Talán ideje beszerezni pár iratmegsemmisítőt?

Tehát: Újabban lebetegedett munkavállalóikról vezetett belső aktákat a cég - minden táppénzről visszatérő embernek egy formanyomtatványt kellett kitölteni, és ezen a legpontosabban fel kellett tüntetni bajuk okát, illetve jellegét.

Persze mindössze a "dolgozók egészségügyi állapotáról kívántak tájékozódni" - mondta Frans-Michael Mros, a Lidl németországi vezetője, akinek egyébként a székébe került ez a most kipattant botrány.

Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy meddig tudja nevezett áruházlánc fenntartani jogsértő gyakorlatait, gyanítom, hogy itt is igaz a mondás, fejétől bűzlik a hal, és bár a német vezető valóban nagy falat, biztos vagyok benne, hogy csak bűnbak. Kíváncsian a várom a szappanopera következő részét, a Lidl mindig alulmúlja önmagát.

Íme pár szemelvény:

MFOR

"A Lidl és a munkajog betartása a német szakszervezetek szerint egymástól távol álló fogalmak. A kereskedelmi cég többször került támadások kereszttüzébe meglehetősen sajátos módszerei miatt. Most azonban ennek vezetői szinten is következménye lett, elbocsátották a cég németországi főnökét."

FN

"Élesen tiltakozott a Lidl által alkalmazott gyakorlat ellen a szövetségi adatvédelmi biztos. Peter Schaar a Der Spiegelnek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a munkavállalók esetében a betegség oka nem tartozik a munkáltatóra. Példaként hozta fel azt a kukában talált "hivatalos" dokumentumot, amely egy alkalmazott esetében pszichikai jellegű megbetegedésről beszélt, míg egy másik, ugyancsak betegállományba küldött személyről azt állapította meg, hogy teherbe akar esni."

"Az ellenzéki Zöldek pártjának vezetője, Claudia Roth ugyanis vasárnap egy nyilatkozatban azt hangoztatta, hogy a Lidl semmit nem tanult a tavalyi ügyből. A politikus a vásárlókat az áruházlánc megbüntetésére, azaz arra szólította fel, hogy jól fontolják meg vásárlásaikat. A fogyasztók ily módon világossá tehetik, hogy nem értenek egyet azzal, ha a Lidlnél lábbal tiporják a munkavállalók jogait - fogalmazott Claudia Roth."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr221064421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása