Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Pofon a Lidl-nek

2008.04.21. 15:00 Hunter Milo

Ééééés IGEN! Ugyan kis győzelem, és kicsit megkésve jelentem, de:

"Jelentősen visszaesett a Lidl német élelmiszerkereskedelmi diszkontlánc forgalma azóta, hogy a múlt hónap végén kiderült: a cég számos üzletében kamerákkal figyelték meg az alkalmazottakat, és biztonsági cégek bevonásával kémkedtek a dolgozók után."


"A 23 országban - köztük Magyarországon – több ezer diszkontáruházat működtető konszern igazgatója ugyanakkor hangoztatta, hogy ez - mint fogalmazott - nem a helyes út, mert ezzel a vásárlók nem a vállalatot, hanem az alkalmazottakat büntetik."
Khm.. tessék??? Azért egy ilyen kijelentés tényleg mindennek a teteje. Persze, hogy egy ilyen bojkott közvetve kihat a dolgozókra is, hiszen csökken a forgalom, a bevétel. De hogy ezek után ilyen közvetett zsarolással betámadni, hogy "nekünk nem tudtok ártani, csak a dolgozóknak, ugyanis ha nincs bevétel, ki lesznek rúgva".... Ráadásul ez egy nyilatkozat... ez is csak azt mutatja, hogy mennyire arrogáns, és szűklátókörű menedzsmentről van szó.

"A Schwarz-csoport vezetője hangsúlyozta: a megfigyelési botrány következményeként gyökeresen új - a kölcsönös bizalmon alapuló - viszonyt igyekeznek kialakítani az alkalmazottakkal. Arra nem tért ki, hogy a jövőben engedélyezik-e üzemi tanácsok működését, a munkatársait keményen dolgoztató és ellenőrző cég ugyanis mostanáig minden eszközzel akadályozta az érdekképviseletek megalakulását."

Lefordítsam? A lényeg, hogy minden megy ugyanúgy tovább, legfeljebb ezentúl jobban vigyázunk, nehogy lebukjunk. Nehogymá' itt valakinek is szava legyen a másik oldalról.

Van egy idekapcsolódó szavazásom. Mivel itt nem vert fel akkora port a történet, mint Németországban, nem hiszem hogy a hazai Lidl forgalmi adatait befolyásolta volna a történet. Sajna még a kevés a szavazat ahhoz, hogy következtetéseket lehessen levonni, de mindenesetre eddig jól alakul.


Forrásom

1 komment

Címkék: forgalom botrány németország lidl csoport megfigyelés csökkenés túlkapás schwarz áruházlánc árbevétel

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr51435127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

myworld 2008.05.03. 05:38:45

Mar evek ota nem vasarolok Danone-t."Bojkottalom", miota GYorbe bettek a labukat. Igaz, hogy azota Usaban elek, de valtozatlanul nem kerul a kosaramba.
süti beállítások módosítása