Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Vodafone-hoz igazoló vezetők - be warned

2008.07.03. 10:25 Hunter Milo

Még egy ilyen paranoid bandát... aki megteheti, meg is teszi? Hasonlít a mostani dolog a Deutsche Telekom botrányához.

Itt a teljes cikk

Röviden: A Vodafone saját igazgatóit figyelte meg és hallgatta le- két elismert top  vezetőjük állt fel emiatt, Lord MacLaurin igazgatósági elnök, és Sir Chris Gent "life president". A Vodafone másik híres vezetője, Arun Sarin is felállt, bár hivatalosan nem hozták összefüggésbe ezzel az üggyel. A pletyka szerint a 2005-2006-ban összegyűjtött információval egy Sarin elleni "összeesküvést" akartak bizonyítani, azzal hogy vizsgálták, mennyi információ juthat ki elemzőknek és a sajtónak. A Vodafone saját elnökéről és alapító tagjáról gyűjtött információt (az még vizsgálat tárgya, hogy mennyire esik jogilag a "szürke" kategóriába, Nagy-Britannia vonatkozó törvényei ugyanis kevésbé szigorúak), olyan emberekről, akik kezdettől fogva ott voltak, és sikeressé tették a Vodafone-t. Bár Sarin hatalmas eredményeket ért el, a cikkíró szerint az ő időszaka egyben a legparanoidabb, legetikátlanabb is egyben.

Érdemes végigolvasni a cikket, mert valamennyire átjön belőle, hogy egy vállalat top menedzsmentjén belül is milyen viszályok, hatalmi harcok dúlnak. Hogyan haladjanak, merre és miért - kinek a kezében van az igazi hatalom? Mindennek ellenére, amin a fenti igazgatósági tagok (nemcsak ők, többen is) keresztülmentek, egyikük sem hajlandó kommentálni az esetet... van tippem, hogy miért, de kíváncsi lennék.

Még egy érdekes részt találtam benne - hasonló esetek máshol:

•• Deutsche Telekom is being rocked by allegations that the company examined staff phone records and possibly bank data to track Press leaks with the knowledge of the then chief executive Kai-Uwe Ricke.

•• In 2006, American computer firm Hewlett-Packard was shaken by a spying scandal following leaks of board discussions and internal papers to reporters.

Investigators trawled the phone records of hundreds of people and malicious spy software was emailed to reporters, enabling the company to search their PCs.

•• Boeing has also been accused of spying on staff, allegedly trawling office emails and tracking every key stroke that workers make on computers. The aircraft manufacturer is also said to have hired investigators to follow staff during breaks and after work.

 

 

1 komment

Címkék: telekom botrány vodafone lehallgatás megfigyelés chris deutsche gent lord maclaurin arun sarin dolgozói

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr32517507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MobilKém · http://mobilkem.hu 2013.12.01. 17:23:11

Ha az alkalmazott tudtával történik a dolog akkor nincs ezzel semmi rossz.. Ne Facebookozzon már munkaidőbe!
süti beállítások módosítása