Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Interjúkérdések level 2.

2008.09.15. 10:14 Hunter Milo

Találtam két olyan oldalt, amely állásinterjúk terén specializálta magát:

http://www.wikijob.co.uk/ Olyan cégek állásinterjús kérdései, tippjei találhatók itt, mint a a nagy könyvvizsgálók, (Deloitte, KPMG, E&Y, PWC), jónéhány tanácsadó cég, banki befektetők, és ügyvédi irodák. Csak néhány példa: Allen&Overy, Clifford Chance, Accenture, IBM GS stb. Ezen cégek kis hazánkban is jelen vannak, úgyhogy szerintem mindenképpen érdemes állásinterjú előtt szörfölgetni ezen az oldalon, az öltözködéstől a "helyes" válaszokig minden megtalálható. Ami szerintem nagy plusz, hogy az is ott van, mely cég milyen teszteket, kérdőíveket alkalmaz, hogyan választja ki az új kollégát. Fizetésinfo is van, de azt hiszem, nekünk ez nem annyira releváns...

http://www.geekinterview.com/ A másik site, mint a neve is mutatja, IT szektorban tevénykedők számára tartalmaz hasznos infókat cégekről, pozíciókról, ráadásul jelöltek saját maguk osztják meg tapasztalataikat, tehetik fel kérdéseiket, akár állás, akár szakmai jellegű témákban. Emellett hírt ad újdonságokról, és tele van tesztekkel. Ahogy belenéztem, van külön "engineering" részleg is.

Nagyon sajnálom hogy hazai szinten nincs ilyen, vagy hasonló oldal (ha van, világosítsatok fel), fórumszinten szokás ezt csak megtárgyalni, és az is általában fröcsögésbe megy át. Ez a két oldal viszont nagyon szuper, komolyan :-)

1 komment

Címkék: it teszt tanácsadás interjú kérdések informatika kérdés állásinterjú fizetés jogi jövedelem banki könyvvizsgáló

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr97664542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása