Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Telekom Saga 4121. rész

2009.05.21. 10:04 Hunter Milo

Kedves pályázó, Ön milyen az ágyban? Igazi vadmacska/csődör, vagy csak fekszik mint egy darab fa? Szigorúan csak vezetési készségeinek felmérése szempontjából érdekel minket.

Ez már tényleg beteg... el sem akaródzik hinnem, hogy ez igaz lehet, pedig elvileg Magyarországot is érinti. No tehát, kedves pályázók, ezen a blogon telekom cégről eddig nem hangzott el túl sok jó. Ez a hab a tortán. Tehát, ha menedzser akarsz lenni náluk, akkor a szexuális életedet is feltérképezték/ik. Mert az fontos információt árul el rólad, és ugye, ők semmit sem bíznak a véletlenre. Még ha ez lenne az indok, de szerintem egyszerűen aberráltak ülnek a felsővezetésben. No, jöjjön inkább a cikk: HVG

A Handelsblatt Deutsche Telekomról

A potenciális alkalmazottak szexuális élete után is kutattak

A beosztottak telefonbeszélgetéseinek lehallgatása, majd a vezető beosztású személyek, illetve a velük kapcsolatban álló újságírók megfigyelése, s legutóbb az alkalmazottak, illetve hozzátartozóik bankszámláinak illetéktelen kifürkészése után most újabb, közvetve Magyarországot is érintő botrány robbant ki a Deutsche Telekom háza táján.

A Handelsblatt szerdai információi szerint ugyanis Németország és egyben Európa egyik legnagyobb távközlési cége állítólag a potenciális alkalmazottak magánéletét is megfigyeltette, különös tekintettel a pályázók szexuális életére. A különös "gyakorlat" a hírek szerint – Horvátország, Macedónia és Szlovénia mellett – Magyarországra is kiterjedt. A német üzleti napilap információja néhány órával később egy csapásra "szenzációvá" vált, a Deutsche Telekom ugyanakkor egyelőre nem foglalt állást az ügyben.

A Handelsblatt – a birtokába került hivatalos dokumentumokra hivatkozva – meglehetős részletességgel számolt be az igen csak "intim" ügyről, amelynek középpontjában a Telekom külföldi leányvállalatainál – köztük a magyarnál is – állásért pályázó, úgynevezett "célszemélyek" álltak. A minden szempontból mérvadó újság egy horvátországi jelentkező aktájából például a következő szöveget idézte: "Maya – név megváltoztatva – ismert arról, hogy az ágyban rendkívül tapasztalt, ötletgazdag szexuális partner." A 2004 április 22-i dátummal keltezett, hivatalosan bizalmasnak minősített irat oldalakon keresztül ecseteli a horvát jelentkező hölgy magánéletét, szerelmi kapcsolatait, kiemelve, hogy "előszeretettel lép kapcsolatra idősebb férfiakkal." Sőt az akta rávilágított arra is, hogy Maya testvére szintén "a szabad szerelem híve". S azzal a megállapítással zárul:" A pályázót személyes környezetében fokozott szexuális igényű vadmacskának tartják."

A dokumentumban csak Maya néven emlegetett hölgy a Deutsche Telekom horvát leányvállalatánál pályázott vezető menedzseri beosztásért. Arról nem történt említés, hogy végül is elnyerte-e, szerepelt ugyanakkor az irathoz mellékelve egy "szakértői" vélemény, amely leszögezte: "Egyértelmű, hogy a szóban forgó országok esetében tudnunk kell, kivel van dolgunk." Az idézett szakértő hangoztatta, hogy elővigyázatossági intézkedésről van szó, amely kiterjed a pályázók legintimebb magánéletére is, de mindebben nincs "semmi rendkívüli."

A Handelsblatt a birtokába került dokumentumok alapján arról írt, hogy a Deutsche Telekom Horvátországban, Macedóniában, Szlovéniában és Magyarországon végzett ilyen jellegű "biztonsági" tevékenységet, az ismertetett horvátországin kívül azonban más konkrét példát nem említett.

A magyarországi leányvállalattal kapcsolatban ugyanakkor a Handelsblatt arról írt, hogy a Magyar Telekom a korrupció és a megvesztegetés által sújtott balkáni, illetve a kelet-európai térségben különösképp a nemzetközi nyomozó hatóságok célkeresztjébe került. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a Pricewaterhouse-Coopers könyvvizsgáló cég 2005-ös éves jelentésében gyanús kifizetéseket állapított meg, s emiatt utalt a magyarországi leányvállalat montenegrói és macedóniai tanácsadói szerződéseire.

1 komment

Címkék: telekom megfigyelés magánélet deutsche szexuális pályázó handelsblatt

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr371135016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lazlo85 2009.05.22. 12:09:21

jo hogy nem ajánlkozik fel a HR-es bige h ugyanmá dugjam meg:) az állásinterju után
süti beállítások módosítása