Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Lélegzetvétel

2009.10.08. 23:03 Hunter Milo

Sziasztok ismét :)

Mintha helyreállna lassan a munkaerőpiac, nem? Beköszöntött az ősz, és nálunk is lassan minden visszaáll a normál munkamenetbe, és csoda, de ügyfelek is beszállingóznak maguktól.

Álláskeresők, mik a tapasztalatok?

Nálam számos téma felmerült: például számos pályakezdővel találkoztam mostanság. Nekem új volt, mert rajtunk általában már tapasztalattal rendelkezőket keresnek. Most kivételesen volt egy ilyen megbízásom, és le kellett döbbennem azon, hogy a fiatal pénzügyesek mennyire nem beszélnek nyelvet. Ez is megér egy külön bejegyzést, és maga a pályakezdő témakör is. Sajnos nekik most talán még nehezebb, mint általában.

Ha van ötletetek kapcsolódó témára, kérdésetek, szóljatok, addig is, "the heat is on"! :)

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr471437787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shawher 2009.10.09. 13:16:11

Szia Milo!

Nekem 2 hónapja kell állást keresnem. Értékesítési vezetői munkát keresek. Az első hónapban szinte semmit sem találtam, de még mindig nagyon kicsi a kínálat. Te mit látsz ezen a területen?

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.10.09. 14:43:41

Szia Shawher,
Érdekes, nekünk még a válság kellős közepén is értékesítői kereséseink voltak leginkább. Sőt, most is van olyan ügyfelem, akinél létszámstop van, de sales-t most is keresnek. Vezetőből azonban biztos hogy kevesebbet. Milyen szektor a tiéd? Hirdetést sem találtál ami tetszik, vagy interjúkra nem jutsz el?

Bonnie2 2009.10.13. 20:44:32

Szia Milo,
Lehet, hogy nem pont témába vág.... Külföldön dolgozom már egy ideje kommunikációban, most eldöntöttem hogy haza szeretnék költözni. Mivel 3 éve vagyok kint sajnos nem tudom hogy milyenek az otthoni viszonyok a munkaerő piacon.
Nagyon kiváncsi lennék a vélmenyedre hogy mennyire nehez külföldi tapasztalattal elhelyezkedni főleg úgy hogy jelenleg is még itt kint vagyok.
köszönettel..

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.10.13. 21:26:37

@Bonnie2: Szia Bonnie, nem igazán írtál sokat arról hogy mit csinálsz pontosan, de szerintem a külföldi tapasztalat még előnyös is lehet. Most viszont nem a legegyszerűbb állást találni, úgy meg pláne nem, hogy nem tudsz olyan egyszerűen megjelenni egy személyes interjún - legalábbis az általános hirdetéses/tanácsadós csatornákon keresztül biztos nem. Ha teheted, szerintem várj pár hónapot, és jövőre kezdd el.

lazlo85 2009.10.15. 08:49:00

@Bonnie2: szerintem ne akarjál hazajönni.. jővőre választás. én a helyedben maradnék bár nemtudom melyik országban tartozkodsz jah és remélem jobb az idő ott mint itt :)

Bonnie2 2009.10.15. 18:20:53

Szia Milo,
Koszi a gyors valaszt. Angliaban dolgozom egy nemzetkozi cegnel es ceges kommunikacioval foglalkozom ( kulso es belso kommunikacio).
Szoval akkor varnom kellene a valasztasokig :( Sajnos meg azt sem tudom hogy milyen fiztesei igenyeket tamaszthatok mert sajnos abszolut nem tudom h mi a heyzet otthon ebben a tekintetben. A hagyomanyos tanacsadoi csatornan kivul esetleg tudnal ajanlani mast ami meg hatekony lehet? Sajnos osztom a meglatasod avval kapcsolatban hogy nem lesz konnyu innen interjura elmenni. De megkockaztatni azt meg nem merem h felmondok es ugy keresek allast otthon. Elore is koszi a valaszt

silvabudapest 2009.10.15. 21:23:48

Szia Milo,

Köszönöm a válaszodat. Annyiban talán félre értettük egymást, hogy TB és munkaügyi specialista semmiképp sem szeretnék lenni. Pont ettől menekülnék...leginkább a tanácsadás érdekelne. Azt én is érzem, hogy nem túl szerencsés a gyakori munkahely váltás. Én sem mostanában gondoltam erre, de azért jó lenne tervbe venni.
Más:
Nagyon szuper, hogy kitetted a HVG állásbörze programjait. Kiváncsian várom a holnapot, hogy mit látok és hallok ott.
Üdv,
silva

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.10.15. 23:36:02

@Bonnie2
A fizuigény sokmindentől függ, ha küldesz több infót magadról, akkor én is tudok friss infót szerezni. Vannak ismerőseim, de ők ügynökségi oldalon dolgoznak. Ha szeretnéd, rákérdezek arra, hogy szerintük mi most a helyzet, én pár éve nem dolgoztam ilyen keresésben. Az ismerőseimet már most izzítanám, hogy tartsák nyitva a szemüket, és buzgón ajánljanak téged, ha nyitott pozícióról hallanak. Jó ötlet lehet még szimpatikusabb cégek szakmai vezetőinek elküldeni a CV-d, de az ajánlás nagyon sokat ér - és a tanácsadókkal ellentétben semmibe sem kerül :)
@silvabudapest
Értem :) A tanácsadó biznisz szerintem még épp levegő után kapkod a víz felett, tehát a helyedben ezzel a részével várnék, oda amúgy is bármikor átmehetsz, fordítva viszont nem mindig olyan egyszerű az út :) Figyeld a lehetőségeket, és mint Bonnie-nak, neked is jó út lehet az ismeretséget izzítani, és nyitott szemmel járni, akár szakmai rendezvényeken :)

Bonnie2 2009.10.16. 10:51:56

Megkoszonnem ha utana tudnal kerdezni:
kicsit bovebben: PR es marketing diploma. Relevans szakmai tapasztalt az utobbi 3 evben. Felelos: teljes belso kommunickacioert ( belso ujsag, intranet, konferenciak, toborzas, HR intro, teljsitmeny ertekeles stb
kulso kommunikacio: internet, ujsag cikkek, media monitoring, kommunikacios kidolgozasaban valo reszvetel stb.
Az ismerosoket mar beizzitottam:) Koszonom hogy utana kerdezel !

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.11.20. 10:38:06

Shawher:

Miloval egyetemben én is azt tapasztalom, hogy számos helyre keresnek értékesítőket, értékesítési vezetőket.
Pl. IT tanácsadó-szolgáltató cégek, HR tanácsadó vállalatok. Nézz körül a piacon ;)

HR Morzsa 2010.01.05. 16:34:43

Szia Milo!

Én HResként szeretnék elhelyezkedni, pár hónapja. Van hozzá végzettségem, és tapasztalatom is.
Én sajnos nem tapasztalom a fellendülést a munkaerőpiacion, legalábbis HR-es keresés elég kevés van, főleg ha a hirdetésekből kiveszem az SSC-s pozikat... Jelentkező ugyanakkor rengeteg :-(

Te hogy látod ezt?
Tudsz bíztatót mondani?

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2010.01.08. 15:18:26

@HR Morzsa: Szia! Nagyon biztatót nem tudok mondani... leginkább tényleg SSC-s HR-es pozik vannak, emellett a meglévő kevésnél is megugrottak az elvárások, szakmai tapasztalatot tekintve. Nekem HR igazgatói keresésem volt mostanában, még azon a szinten is sok jelentkezőnk volt, pedig ez nem tipikus. Más területről (pl fejvadászként) vállalati HR-re váltani pedig most különösen macerás szerintem. Sajna ennek még idő kell, de kitartás! Majd írj, hogy mik a tapasztalatok :-)
süti beállítások módosítása