Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Ha megfizetnek - elárulnád?

2010.03.08. 14:11 Hunter Milo

Bár itthon is van ún. közösségi fejvadászat - azaz ha ajánlasz ismerőst a fejvadásznak, és végül ő az elhelyezett jelölt, te kapsz egy bizonyos százalékot a megbízási díjból - nem tudom mennyire működik a dolog még nálunk.

Viszont néhány toborzó tőlünk nyugatabbra eső országokban már úgy "vadászik", hogy ha elér valakit a megcélzott cégnél (mondjuk a te asszisztensed, kollégád, stb.), akkor eleve egy ún. "referral fee-t", azaz ajánlási díjat kínál fel neked, nevekért és elérhetőségekért cserébe. Az ajánlási díj vagy jutalék akkor érvényesül, ha az általad ajánlott személy kerül a betöltendő állásba.

Az, hogy ez szerződésben, behajtásban hogy valósul meg, fogalmam sincs (szóljatok ha nektek van), de iszonyú jó ötlet. Vajon mennyire etikus? Talán egy hajszállal etikátlanabb, mint maga a telefonos direktkeresés (csókolom, Gizike vagyok, és életbevágó lenne tudnom, ki Önöknél az SAP fejlesztő?)?

Mit gondoltok - ti kiadnátok saját kollégáitok/főnökötök?

(Én egyszer futottam bele abba, hogy emberem a saját főnökét ajánlotta megkeresésre - takarította maga előtt az utat :-))

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánlás közösségi fejvadászat

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr1001799705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása