Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Fizuinfó

2008.09.17. 11:18 Hunter Milo

Szeretnék egy olyan rovatot indítani, amely a fizetések terén nyújt támpontot. Az, hogy mennyit lehet elkérni, szerintem rengeteg dologtól függ, többek között a jelölt releváns tapasztalatától, annak piaci értékétől, meg a potenciális munkaadó iparágától, méretétől, tulajdonviszonyáról, a feladat nagyságától... és akkor még nem beszéltünk az elért eredményekről, személyiségről, és így tovább. Minél többet tudunk, annál pontosabb lehet a becslés.

Ha valaki segítséget szeretne ilyen téren, írjon pár sort, kiteszem a blogra, és hátha összejön néhány vélemény, az enyém mindenképpen :-) A tipp az nekem is informatív, számolnom kell azzal, hogy fejvadász cégnek mindenki többet mond, ráadásul nagyon változóak a fizetések.

A mai "rejtvényünk":

Jelölt: marketing szakember, 5-6 év szakmai tapasztalattal egy középméretű magyar tulajdonú vállalkozásnál, ebből 2 év vezetői tapasztalat

Cég: multinacionális, több száz fővel, keresett pozíció: marketing expert

Úgy lenne csak fair, ha én csak utólag tippelnék, de tekintve a kommentek szűkösségét, most én kezdem, klikk:

Br. 500-650 ezer Ft között, a részletek függvényében.

 

49 komment

Címkék: marketing állás fizetés elvárt bér multinacionális kereset jövedelem juttatás pozíció átlagfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr44664344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

runner 2008.09.18. 12:30:36

Szia,

Én nekem lenne egy feladványom:
pozíció: Hotel ügyvezető igazgató.
cég éves forgalma kb 90m Ft
beosztottak száma: 15 fő
feladat: teljes cégvezetés

fizetés?

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.09.18. 14:17:22

Szia,
A vendéglátó szektor sajna az, ahol nincs tapasztalatom. A többi adat kapcsán az én tippem nettó 3-400 ezer Ft + bónusz + autó

big4 2008.09.29. 20:01:41

Az én feladványom:

Big4 rabszolga (vezetési tanácsadás részen), férfi, 6 év tapasztalat, angol felső, német közép, BKÁE egyetemi közgazdász diploma + releváns másoddiploma.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.01. 00:42:15

ha belekotyoghatok, a hotel igazgatónál, mivel egy 90 m HUF éves forgalmú kis hotelről van szó, a céges autó max egy amolyan "pool car", amivel egyébként még a hotel beszerzéseit intézik. A hotel igazgatója alapvetően helyben van, nem munkaeszköz az autó. A fizetés terén, mivel gondolom egy kis magyar, sejtésem szerint családi hátterű hotelről van szó, egy alacsonyabb bruttó + a többi zsebbe, amivel összejöhet a Hunter Milo által írt összeg. Bónusz szintén lehet, de 90m-s forgalomnál elég gyér. Gondoljuk át, a vendéglátásnál elég sok a fix költség, 90 m éves forgalom nagyon kevés 15 emberrel, még ha ezek egy része valószínűleg részmunkaidős, és alacsony bérköltségű.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.01. 00:50:54

Big4 alkalmazott tanácsadóként szerintem bruttó 700-800 alap körül + juttatások + bónusz + opcionálisan autó (ez cégfüggő). Megbízási szerződéssel, vagy egy kisebb, de "rugalmasabb" cégnél kb. ugyanennyi nettóban. Vezetőként valamivel több alap, és nőnek az esélyek az autóra :)

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.10.01. 09:31:21

Sziasztok,
Nagyon örülök hogy kérdeztek/hozzászóltok.
Vezetési tanácsadóként szerintem nagyon sokat számít,milyen szektorral foglalkozol. Ha hat éve vagy már ott, akkor feltételezem hogy előreléptél már egy magasabb szintre, és vezetsz néhány embert. Én 1,2 M-t mondanék, talán bónusszal. Tudok néhány középméretű céget, ahol a tanácsadók nettóban visznek ennyit haza. Hogy milyen megoldással, azt nem tudom.

Algernon 2008.10.02. 10:21:05

Sziasztok!

Nemrég volt egy vezetési tanácsadó keresésünk elég magas szintre, s elég nagy a különbség a bérekben. 6 év tapasztalat már feltételezi a manager szintet, vszínű a Milo tippje lesz helyes, vagy esetleg elképzelhető, hogy kicsit kevesebb, kb. 1 milla.

A hotel szakmában pedig elég nyomottak a bérek, az egyes részterületek vezetői (ötcsillagos nemzetközi szállodák), pl. hr vezető, mark. vez. kb. bruttó 800-1000e között keresnek. Az említett hotelnél én a 300e-s fizura tippelnék.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.10.03. 11:42:23

Virágot neked Algernon :)
A hotelesnél a 300-at te bruttóban gondoltad?

Nyúl 2008.10.28. 15:51:13

Szia!
Az én feladványom:
Pozíció: 28 éves felsővezetői asszisztens, multinál, ahol 5 éve dolgozom (össz. szakmai tapasztalat: 8 év)

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.10.28. 17:45:31

Szia,
Nekem nem annyira egyértelmű, de itt van amit én tudok: ha te mint életpályát választottad a felsővezetői asszisztenciát, és itt van 8 év tapasztalatod, akkor sokat érsz. Egyes hasonló pozícióban lévő hölgyek (ált. 30-40 felett) akár 600 e. Ft. bruttót is megkeresnek. Én azt mondom, hogy legalább br. 400-at kérj el.

Nyúl 2008.10.29. 09:19:35

Szia!
Először is köszönöm a választ, hasonlót gondoltam én is. Azt nem mondanám, hogy életpályaként válaszottam, sőt, mostmár egyre inkább unom, mivel nincs benne sem kihívás, sem fejlődési lehetőség. A fizut azért is kérdeztem, mert váltani szeretnék, és habár még egyenlőre asszisztens pozicióba mennék (főiskola folyamatban), de mégsem csak egy vezető asszisztense szeretnék lenni a jövőben. Abból elég volt. De most azt látom, hogy a váltás legfőbb akadálya fizuigényem...Viszont legalább arról kaptam egy visszaigazolást, hogy nem kérek én túlontúl sokat.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.10.29. 13:23:26

Szia Nyúl,
Annyival azért hadd egészítsem ki, hogy ha más típusú asszisztensi pozícióba mennél, akkor tényleg akadály lehet a fizuigényed. Asszisztensnek általában pályakezdőket, fiatalokat keresnek, ahol nem létszükséglet a munkatapasztalat, ezért lehet hogy inkább azt választják, aki olcsóbb. Ha megírod, milyen asszisztensi pozit pályáznál, lehet közelebbit tudok mondani.

evijen 2008.10.29. 13:50:55

Szia!

Mennyi a reális bérigényem titkárnőként?
Alapállás:
29 éves vagyok. A titkárnői pályát teljesen legalulról a legtetejéig végigjártam.
Végzettségeim:
Gyors- és Gépíró Szakiskola
Idegen nyelvi gépíró, gyorsíró, levelező, jegyzőkönyvvezető
Magyar--gyorsírás-gépírás (ma ügyvitel) tanári szak
+ pénzügyi és számviteli ügyintéző OKJ-s képzés (ez egy intenzív tanfolyam volt, kb. 4 hónapos, azért csináltam, mert ma már elvárják a titkárnőtől sok helyen a pénzügyi végzettséget is, pedig eredetileg 2 külön munkakör) Ehhez annyira nem értek, mivel csak 4 hónapos képzés volt, tudásom inkább elméleti
Nyelvvizsgám egyelőre nincs, de most akarok nekikezdeni az angolnak
Gyakorlat:
Titkárnőként, asszisztensként dolgoztam a fősuli előtt és után, kb. fél-fél évet. Utána tanítottam 3 évig. Most vissza akarok térni a titkárnői pályámra végleg.
Mennyit érek? Én az önéletrajzaimban nettó 140 és 200 közé tettem a bérigényem.
Köszi a választ, nagyon várom.
Evijen

Nyúl 2008.10.29. 15:18:13

Szia Hunter!
Szóval, amikre mostanában pályázgattam:
- team assistant
- marketing asszisztens
- irodavezető
és ezekhez hasonló megnevezésű pozíciók. Csak multikhoz jelentkezem/jelentkeztem, mivel én ott érzem jobban magam, továbbá ott látom inkább azt, hogy találok olyan területet, ami megfog és amit érdemes kitanulni, azzal foglalkozni. Mivel, amit tanulok főleg diplomáciai jellegű, ezért mennék a diplomaták közé is dolgozni, akár sima asszisztensként is, de oda még nehezebb bejutni, mint egy multihoz. Szóval most úgy érzem, hogy kátyúban vagyok - ahonnan valahogy csak kijövök -mert nem szeretném tovább csinálni azt, amit eddig (= nem szeretnék egyetlen ember asszisztense lenni), viszont váltani meg "kezdőfizuval" tudnék, amit megmondom őszintén, hogy nem szeretnék. Gondolom érthetően. Tehát most akkor itt állok és agyalok a megoldáson, hogy hogy legyek okos, tehát hogyan valósítható meg az, hogy azt csináljam amit (jelenleg) szeretnék és ezzel a fizetésem is viszonylag összhangban legyen...Nehéz! Hozzáteszem, hogy diplomám még nincs (1 év múlva végzek a fősulin), csak 1 OKJ-s papírom, tudok angolul (írásban és szóban is, van általános és üzleti nyelvvizsgám is középfokon), valamint németül alapfokon gagyogok (nyelvvizsgával), és fél év múlva szeretném megszerezni a középfokút. Tehát ambícióim, céljaim és vágyaim vannak, mint mindenkinek, és megpróbálom nem feladni a keresést, meg a hitemet.:)

Nyúl 2008.10.29. 15:21:30

Ami még lemaradt, múltkor pl. elküldtem egy nemzetközi gépjármű kárrendező pozira is az önéletrajzomat, mert a kiírtaknak megfeleltem, szóval ilyenek is szóba jönnek nálam.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.29. 20:30:40

Bocsi, hogy így kívülről hozzászólok Nyúl bejegyzéseihez, de a csapatomnak volt jó pár szakmai, team és vezetői asszisztens keresése, így fizu témában a 8 év tap, angol közép(felső?), no főiskola, ez így sajnos nem ér br. 400-nál többet, sőt. Egy több milliárdos holding vezig asszisztense felső angollal (tudással), diplomával, 4-5 év tapasztalattal br. 380at kapott. A 8 év tap szép, de ha belegondolsz egy vezig assz feladatai nem bővülnek, a szervezés, a vendégfogadás, prezik készítése stb. 3-5-8 év után is nagyjából ugyanazt a kompetenciakészletet adják ki, így a fizetésben nem jelenik meg jelentős multiplikatív hatás. A vezig asszisztensek kb. 350-400 között mozognak 3-5 év tapasztalattal, diplomával, felső angollal.
Ha team vagy szakmai assz. felé váltanál, nem lesz könnyű, ráadásul a fizuk ott alacsonyabbak. Diplomát elvárnak a multiknál, a kínálat pedig nagy.
Ha javasolhatok, én maradnék a diploma megszerzéséig. De ha mindenképp váltanál, lehet olyan pozíciókat találni, ahol nem egy menedzser asszisztense vagy, hanem több vezetőé, ez lehet egy átmenet, bár feladatokban nagyjából ugyanaz...
Természetesen ennek ellenére ne add fel, simán lehet, hogy sikerrel jársz, csak én a fentieket tapasztaltam :)

Nyúl 2008.10.30. 09:37:51

Szia HHunter!

Nekem a br. 400 korrekt, jelenleg megfelelne, ha megadnák! DE! Még annyit sem adnak, amennyit most keresek...és az okokat nem fogom elkezdeni felsorolni, nevetségesek..A felső angol folyamatban van, de előbb még a németet kell befejeznem. Mellesleg nagyon örvendek, hogy elvárnak egy asszisztenstől felső angolt, de kérdem én:
1. ha nem kapok megfelelő fizut, mégis miből fizessem a nem olcsó, minőségi nyelvtanfolyamot?
2. mi az, hogy felső angol? mármint a kritériumoknál. beszélek normálisan, "folyékonyan" (bár én ezt a szót sem bírom) angolul...akkor most miről beszélünk, mikor felső angolt kérnek?...
A másik a diploma. Mindannyian ismerjük szerintem az ezzel kapcsolatos kifogásokat/véleményeket. Nekem 1 év múlva lesz, na és akkor mi van? Lesz és kész. Eddig a kutyának sem kellett. Mellesleg az sem 100%-os belépő az áhított munkára (miért ez van, miért nem más, és egyáltalán...)
Én úgy gondolom (aztán lehet, hogy ez csak az én gyermeteg/agyament gondolatom), hogy a fizetés nem csak a szakmai képességeimet kell(ene), hogy tükrözze, hanem azt is, hogy megbízható vagyok, lojális, terhelhető, kreatív (ami ugyebár bazira nem érdekel senkit), fejlődőképes, precíz és a többi. Dehát ez sem számít sokat manapság, legalábbis az én tapasztalataim ezt mutatják.
Maradnék én a kis fenekemen, de sajnos a helyzet azt kívánja, hogy továbbálljak (önhibámon kívül)...Mellesleg ha nem lenne ez a helyzet, valószínűleg akkor is gondolkoznék a váltáson, mert, mint ahogy te is írtad, egyszerűen nincsenek új kihívások, új feladatok...És 1 ember életének a megszervezése mostmár tényleg baromi unalmas. Tényleg felteszem a kérdést, hogyha az ember szeretne váltani (és nem vezérigazgató szeretnék lenni!) és valami másban kipróbálni magát, akkor annak mi az útja módja? Mert még akkor sem hívnak be interjúra, ha megfelel a pozícióra (hirdetésre). Nehéz. De én azért sem adom fel, ugyanis meggyőződésem, hogyha az ember valamit nagyon akar és ezért meg is teszi a tőle telhetőt és nem adja fel, akkor sikerülnie kell.

Nyúl
az álláskereső

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.30. 11:04:54

szia Nyúl!

alapvetően igazad van, csak az a baj, hogy túlkínálat van asszisztensekből, ezért tehetik meg, hogy válogatnak pl. felsőfokú végzettség megléte alapján. ill. ezért várnak el felső angolt.
és a megbízhatóságod, precizitásod, magávalragadó személyiséged pedig csak interjún derül ki, odáig meg csak akkor jutsz el, ha megfelelsz a feltételeknek. tudom, ez így szar, de a túlkínálat miatt ez a szitu.

felső angol az én értelmezésem a gürdülékeny, nyelvtani hibáktól mentes, ésszerűen választékos kommunikáció.
a "pályamódosítás" pedig rohadt nehéz, kivéve a hiányszakmákba. nagyon extrém példa, de ha elvégeznél egy CNC gépkezelő tanfolyamot a vezig assz meló mellett, és pályáznál CNC-snek, behívnának, mivel kevés az ilyen szakember, viszont ahol amúgy is találnak könnyen szakmai asszisztenst, ott sajna nem fognak behívni egy vezig asszisztenst. lehet kivétel, de ez az általános.

egyébként remélem, hogy sikerrel jársz, nem akartalak eltántorítani, csak leírtam, hogy tisztán lássál

Nyúl 2008.10.30. 11:27:02

Lehet, hogy tök negatív, amit most írok, én úgy gondolom, hogy akkor már inkább szívesebben takarítok egy irodaházat a világ másik végén, mint hogy itthon "megfeleljek a teljesíthetetlen elvárásoknak".
A nagy szaros igazság pedig az, hogy én "csak dolgozni" szeretnék! De ez senkit sem érdekel. Az, hogy meresszem máshol a hátsómat jó pénzért, az engem nem motivál, hisz most is azt csinálom évek óta...
Egy hiányszakmát kitanulni ötlet már bennem is felmerült az elmúlt időszakban, csak kérdezem én, majd pár év múlva, mikor átugrom a 30-at, vajon akkor nem az lesz-e a probléma, hogy elmúlt 30, és még tapasztalata sincs a szakmában? Én meg csak pumpálom a pénzt az iskolába/iskolákba?...
Én úgy gondolom (de ez csak az én véleményem), hogy a munkáltatók részéről is szükség lenne egy "enyhe" szemléletváltásra a potenciális jelölttel szemben.
Meg jó lenne az is, ha ők sem hazudoznák össze vissza magukat az álláshirdetésben (pl. "fejlődési lehetőség", amire esélyed sincs, hiába akarsz...).
Ez van. Próbálok ebbe beletörődni, ami nem egyszerű, és keresek tovább, aztán ha 1 éven belül sem sikerül kitörni a fantasztikus asszisztensi létből, akkor irány máshova. Akár takarítani is! Csak végre dolgozhassak!!! Mármint konkrétan bemenjek valahova, és csináljak valami érdemit, amitől úgy érzem, hogy érdemes volt felkelni aznap.

Szép Napot!
Nyúl

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.10.30. 23:33:56

tényleg szar a szitu. ebben a helyzetben viszont tipikusan tud segíteni a munakerő-közvetítő cég, mert ha a fejvadász azt mondja a HR-esnek, hogy figyu, tudom, hogy nincs szakmai assz tapasztalata, de így meg úgy, nézd meg, akkor ha jó a kapcsolat, és a HR-es ad a tanácsadó szavára, meg fogja nézni.
közvetítettünk így egy zsoké lányt asszisztensnek.
DE! a fejvadász céghez beadott pályázatodat érdemes megtámogatnod telefonnal, ahol elmondod, miért szeretnél mást, és röviden mutasd magad és a céljaidat, mivel a motlev nem mindenhol kerül elolvasásra - köszönhetően a pályázatok mennyiségének, valamint annak, hogy ugyanolyan bullshit szövegekkel van tele általában, mint az álláshirdetések.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.10.31. 09:42:11

Szia Nyúl,
Elnézést a késlekedésért. Hhunter nagyjából mindent leírt előttem. Egy dologban nem értek vele egyet - nekem is volt asszisztensi keresésem, és habár olyan is van, amit ő mond, az igazán profi asszisztens (akiket általában magukkal visznek a vezetők, akárhova mennek) igenis jól keres, sőt általában az adminisztratív vezetők is, pl. irodavezetők. A többi viszont amit írtatok, sajna igaz.
Az iskolával kapcsolatban én úgy gondolom, minél előbb kezdesz el dolgozni, annál jobb. Ha mellette tudsz még egy sulit végezni, legyen.
Szerintem ne keseredj el, és ne légy negatív, biztosan megtalálod azt a helyet, ahol pont te kellesz, és meg is fizetnek. Hidd el, sokszor a keresett szakmákban dolgozóknak sem egyszerű. A helyedben én személyes kapcsolatokat is izzítanék, hátha becsorog valami - ez általában sok ajtót kinyit, és most ugye ez a cél, hogy eladd magad :)

Nyúl 2008.10.31. 09:49:33

Sziasztok!

Egyébként tényleg nem keseredtem el, mert hiszem, hogy képes vagyok eladni magam - ahogy Milo is fogalmazott. És jó benneteket olvasni, mert sokminden újat is tanulok.
Most még az a kérdésem, hogy ti melyik fejvadász cégeket ajánljátok? Vagy ha nem akartok neveket írni a blogjaitokban, dobjatok légyszi egy mélt (khsh@citromail.hu) a nevekkel. Voltam már 1-2-nél, de megmondom őszintén, hogy nem győztek meg. Nyilván nem a "jókhoz" sikerült mennem.
Köszönöm előre is.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.10.31. 10:11:48

:)
Jót kérdeztél, mivel a legtöbb cégnél sok tanácsadó váltja egymást. De dobok egy mailt azokról akiket ismerek.

Ez Van :) 2008.11.03. 17:34:08

Hello fejvadászok!

Bocsi, hogy lemaradva egy kicsit, de lenne pár érdekes felvetésem. Ami persze lehet, hogy csak az én tudatlanságomból származik, de érdekelne, hogy a sok hr szolgáltatást nyújtó cég közül van-e olyan, amelyik azt a szolgáltatást nyújtja, hogy az álláskereső képességeinek ismeretében és felmért kívánságai alapján próbálja megkeresni a neki megfelelő állást, persze hasonlóképpen mint amikor a megbízó az állásajánló, sikerdíjért?

Más: én hajlandó lennék egész szép összeget kifizetni személyes tanácsadásért. Kb mint a coaching, de kifejezetten a karierre koncentrálva.

Köszönöm.

üdv.:
olvasó

DrLEEi 2008.11.05. 15:21:35

Sziasztok!

Nekem is kérdésem lenne bérezésre,valamint munkaerő piac telítettségére vonatkozóan:

pozíció: hálózati technikus
cég éves forgalma kb 150m Ft
beosztottak száma: 12 fő
feladat:vezeték nélküli (wifi) bázis állomások és gerinchálózatok javítás/építés stb..
szakmai tapasztalat:8 év
idegen nyelv:nincs
végzettség:középfok

DrLEEi 2008.11.05. 15:30:00

jah és a város lemaradt:BP

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.11.05. 15:49:45

Ez Van: Karriertanácsadásról több cégnél tudok, olyanról, amit te írsz, itthon sajnos nem hallottam még. Ez nem jelenti azt, hogy nincs, de nem tudok róla :)

DrLEEi: volt hasonló keresésem év elején. amit a multi ügyfél nyújtani tudott, az br. 3-400.000 + műszakpótlék. Tapasztalatban jóval kevesebbet vártak el (ideálisan 2-5 év), viszont kellett az angol. Középfokú végzettség elég volt. Mivel itt kisebb cégről van szó, én azt mondom hogy ez alá próbáld belőni, br. 270-320, plusz esetleg juttatások.
Munkaerőpiac telítettsége: az én meglátásom szerintem nem hemzsegnek a hálózati technikusok a piacon, de nem vallom magam telekom szakértőnek.

Ez Van :) 2008.11.05. 17:10:25

Milo, kösz.

Akkor én is kérdezek:
Poz: program menedzser, elektronikai multi autóipari területen (~1000HC), 6 év tapasztalat, 4 a területen, programok árbevétele 10-16mEUR, több vevő-több program; bme villamosmérnök szakterület egybevág + MBA folyamatban. Angol a munkanyelvem.

üdv:

DrLEEi 2008.11.06. 12:56:19

Hunter Milo:Köszönöm a választ,segítettél!
Végül is alul vagyok fizetve,ahogy sejtettem,de nem olyan mértékben ahogy én gondoltam.

rakavili 2008.11.06. 15:36:46

Hihetetlen, most kezdek rádöbbenni, hogy vidéken max. felét keresik ugyanabban a pozícióban, még multinál is...

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.11.06. 16:55:00

Ez Van: Ez nem megy csípőből, kicsit utána kell járnom, türelmed kérem :) Ha a látogató kollégáknak van ötlete, írjál le kérem :)

rakavili: Igen, a vidéki kereséseink kapcsán én is ezt látom, bár hadd tegyem hozzá, vezetői szinten ez nem állja meg a helyét. Sőt, néha pont az ellenkezője.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.11.09. 22:27:48

Ez Van :) 2008.11.05. 17:10:25

nem tudom, a fizu-e a kérdés, de tapasztalatom szerint PM-ek műszaki végzettséggel, 2-4 éves releváns tapasztalattal általában bruttó 700-1.000K között keresnek, ehhez hol jár kocsi, hol nem.

Ez Van :) 2008.11.10. 15:36:22

hhunter · headhunter.blog.hu 2008.11.09. 22:27:48

Kösz. Alatta vagyok :( Azért megvárom milo véleményét is.

De majd igyekszem.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.11.12. 11:06:56

Szia, elnézést a késlekedésért. Kicsit utána kérdeztem, nekem picit kevesebb az, amit mondtak. 2-4 év releváns tapasztalathoz szerintem ritkábban adnak ennyit, én 5-600.000 bruttót hallottam, nagyobb szakmai háttérrel, extra sürgős helyzetben 800.000-ig mennek el. 1 M szerintem sok - vagy cégfüggő, biztos van olyan, ahol megadják.

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.11.12. 16:38:35

mondjuk tényleg nem mindegy, hogy 2 v. 4. év rel tap. a legutóbbi 2 PM 3-4 év tappal 700 ill 750ért ment el, korábban volt egy 800ért de nála talán megvolt az 5 év.
nameg ja, erősen cégfüggő

aGinger 2008.11.21. 14:56:42

Nyúl, szinte ugyanebben a helyzetben vagyok, némi különbséggel, nincs német tudásom, illetve van egy kertészmérnök diplomám - ami mintha nem is lenne. Fejlődési lehetőség semmi, kihívás semmi, de örüljek, hogy van munkám, mert máshol újonnan érkezettként nem kapnék ennyit...tényleg, mit ér egy 28 éves IT analyst a fenti diplomával(tudom, haha... :( ), napi szinten használt angol nyelvtudással, 3 év gyakorlattal, előtte ügyfélszolgálati-asszisztensi-kereskedelmi tapasztalatokkal? És hova van vajon esély váltani?

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.12.12. 21:34:56

Szia Ginger,
Sorry a késői válaszért. Szerintem IT Analystként nincsenek rossz lehetőségeid, még ilyen diploma nélkül sem. Lehet hogy tudok segíteni, ha gondolod, dobj egy cv-t. :)

aGinger 2008.12.15. 09:25:51

Nagyon köszönöm Milo!
Küldtem Neked emailt a blog.hu-n keresztül... :)

garu 2009.07.13. 19:54:06

sziasztok,

a következő lenne a kérdésem: egyetemen dolgozom, menedzsmentet tanítok egy vidéki egyetemen és most egy kelet-magyarországi turisztikai hivatallal körvonalazódik egy együttműködés turisztikai marketing tanácsadás területen belül. közigazgatási és menedzsment diplomákkal rendelkezem, a második egyetem alatt végig dolgoztam hol alkalmazottként menedzsment területen közép szinten, hol pedig szabadúszó voltam és pályázatírással foglalkoztam. azt javasoltam, hogy az együttműködés költsége 2 részből álljon: 1. egy megbízási díj, ami havi fix és 2. a különböző projektek költségei, amely ugye projektenként változik. a megbízási díj lenne igazából az én úgymond fizetésem. szerintetek erre mennyit lehet elkérni egy hónapban, úgy hogy adóval mindennel rendben legyen? az érdekel, hogy ez mennyit ér nettó per hónap.

segítségeteket előre is köszönöm

adeira 2009.08.30. 19:11:38

sziasztok

szeretnem megtudni hogy ker. elemzokent, diplomaval, angol felso,
itthon elemzokent egy eves tapasztalattal mit lehetne kerni ha palyaznek egy masik hasonlo allasra?
koszonom
udv

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.09.11. 16:10:25

Szia Adeira,
Ennyi info alapján szerintem br. 300-350 e Ft. Attól is függ hol dolgoztál, és hova pályázol.
Üdv,
Milo

A Tyne folyó déli partja 2009.09.12. 15:57:22

na, én csak most találtam a blogot, de eszembe jutott, h. ha hazamennék pár év angliai lét után, fogalmam sincs, h. a különböző állásokra milyen fizetést kérhetnék...főleg, h. mivel a font elég sok forintot ér (még akkor is, ha lent van), az itteni, itteni mércével meglehetősen kevésnek számító fizetésem otthon valami brutális összegre jönne ki...

doggyfreestart 2009.09.25. 15:04:28

Tiszteletem! Hasonló cipőben vagyok, mint animacs, csak kissé specifikusabb lennék:
Német cég magyar leánya vidéken, diplomás hardver-szoftver specialista, 7 év gyakorlat, magyar-német anyanyelv, angol folyékony. Ja és jelenleg a német mamát boldogítom.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.10.08. 22:45:33

Szia Doggy,
Hol vidéken, mekkora cég, mi a profil?
Megkérdezem egy IT-ra specializálódott kollégám, csak írj kicsit bővebbet, akár e-mailben. Köszi :)

Animacs,
Az elég valószínű, hogy lejjebb kell adnod, de nem mindegy hogy mennyivel :) Mit csinálsz?

A Tyne folyó déli partja 2009.11.14. 14:21:18

@Hunter Milo: csak most tévedtem vissza erre a blogra.
bérszámfejtő vagyok itt kint, nem kell hozzá semmi végzettség, nagyjából papírokat töltök ki, szellemi betanított munka. amúgy meg angoltanári diplomám van, meg fordítóigazolvány. itt végeztem egy literacy diplomát, (kiegészítő képzés), és most járok egy pénzügyes tanfolyamra. (a munkához)

capita 2010.06.07. 10:25:51

Sziasztok!

Szerintetek mennyit lehet kezdő fizetésként elkérni big 4-nál adó területen az alábbi paraméterekkel?
- 2 diploma: jog, közgáz (BA)
- angol felső, francia közép
- 2 év nem releváns multis tapasztalat
Ezt leszámítva pályakezdő.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2010.06.08. 21:35:33

@capita
Szia,
Az idei pixisből kissé kimaradtam. Úgy értesültem, hogy audit területen fizetik a legkevesebbet, adó és üzleti tanácsadásban talán kicsit többet. Nettó 160-170 körül szerintem biztonságosan el lehet kérni - de kérdezz még kérlek rá, ebben most nem vagyok járatos.

Kata111 2013.05.09. 09:48:48

Szia Milo!

29 éves vagyok, 6 évet dolgoztam egy békés megyei Zrt-nél ügyintézőként / nem sorolnám fel, de nagyon sokrétű volt a munkaköröm/. Ez a cég sajnos végelszámolás alatt áll, most térnék vissza dolgozni gyes-ről. Ugyancsak békés megyében mg-i Zrt-nél lenne egy vezérigazgatói asszisztens állás. Nem követelmény a főiskola és a nyelvvizsga sem, legalábbis aszerint, ahogy telefonon érdeklődtem. Szerinted mennyi fizetést kérhetnék? Vidékről járnék dolgozni saját autóval, napi 50 km összesen. Ha illik ilyet belekalkulálni, vagy ezt ne is említsem, majd mondják ők, hogy adnak-e az útiköltségre valamit? Segítségedet előre is köszönöm!
süti beállítások módosítása