Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Párhuzamok

2008.12.03. 11:54 Hunter Milo

Rövid, személyes tartalmúbb gondolatsorral jelentkeznék csak. Éppen bérelhető lakást keresek, és a helyzet az, hogy nem egyszerű.

Párhuzamot vélek felfedezni az állás-és a lakáskeresés között. Amire most konkrétan gondolok: háziállat, gyerek nem jöhet. Így, egy kategóriában.

Persze, értem a mögöttes okokat, de ennyi erővel azokat az okokat is látom, amiért pl. a gyerek puszta léte már kizáró ok egy állásra pályázónál.

ELVILEG...ha én kifizetem a kauciót, és ugyanolyan állapotban adom vissza a lakást, mint amilyenben kivettem, akkor kinek mi köze hozzá, hogy kivel/mivel lakom ott?

ELVILEG...ha rendesen, és szerződésnek megfelelően végzem a munkát, kinek mi köze hozzá, hogy van-e családom, párom, gyerekem?

UI: Vágom, hogy a gyakorlat más.

4 komment

Címkék: keresés család személyes gyerek lakás állás álláskeresés hellókarácsony párhuzam

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr13801298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vilnius 2008.12.05. 18:35:55

Igazad van, van párhuzam a kettő között.
Albérlettel kapcsolatban azt szokták ellenérvként felhozni, hogy a törvény szerint sokkal nehezebb kitenni egy gyerekes családot a lakásból, ha nem fizetnek. Nem tudom, hogy tényleg létezik-e ilyen törvény, mindenesetre ebben az országban a törvények amúgy se érnek sokat -- sajnos...

mr. editor 2008.12.11. 10:30:39

Sajnos Magyarországon nincs kialakult bérlakás kultúra. Pitiáner emberek feketén adják ki a lakásaikat, felújítás, korszerűsítés nélkül, mindenkiben a csalót-tolvajt feltételezve.
Ráadásul ha úgy alakul, simán kitesz hónap végén a lakásból, mert ő most összeveszett a barátnőjével és kell neki a kégli.
Jobban jársz, ha ismeretségi körben keresel lehetőséget, én idegentől nem bérelnék.
Ha idegentől bérelsz akkor infózd le hogy hány lakása van, mert az a tuti akinek legalább 4-5 vagy még több.

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.04.01. 15:22:25

Ejnye no, a szivatás az oké de ha Téged szivatnak akkor az már nem annyira.?! :-)

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2010.04.05. 13:18:24

@Horst Fuchs: ezt nem igazán értem tőled... én hol szívatok szted? vagy ez ilyen általánosítás részedről, minden hr-es/fejvadász ezt csinálja? :-)
süti beállítások módosítása