Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Új blog - Kókler Bróker

2009.01.10. 00:35 Hunter Milo

Szerintem érdekes témákat feszeget ez az új blog, a Kókler Bróker.

Manapság, amikor minden második ismerősöd az emvéj és az aloje után független pénzügyi tanácsad, és a szomszéd Maris néni hálózatot épít, akkor érdekes lehet ez a téma.

Íme a téma maholnap meghatározása szerint:

Kókler Bróker

Sok a kókler, sajnos egyre több szakmában. Ebben a blogban különösen a pár óra alatt pénzügyi, ingatlan, vagy hitel "tanácsadóvá" "képzett", önjelölt kóklerekről írok és várok történeteket. Ilyen kókler brókerek sokan járnak körülöttünk, pedig a tudásra nagy szükség lenne... Vacak nyugdíj-rendszer, lenyúlós, szűk és drága bankrendszer, egy sor biztosító társaság, akiknél akad jó ár/érték arányú megoldás, de ha erre rátalálnál és meg szeretnéd kötni, akkor tuti, hogy a nyakadba sóznak valami borzalmas kapcsolt terméket, ami tuti, hogy nem éri meg. És a zavarosban jól megélnek a Kókler Brókerek...

Jó olvasást!

8 komment

Címkék: tanácsadás mlm független bróker pénzügyi kókler

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr92868525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.editor 2009.01.12. 12:51:03

Szörnyű ami ezen a területen van. Az egyik ismerősöm most került be a Brókernet hálózatba 64000 körüli a regszáma. Szóval ott is megfordultak páran az elmúlt időben. Azt bírom milyen arcok keresnek meg különböző ajánlatokkal, mint "szakértők". Három hete még raktáros volt egy boltban most meg független pénzügy tanácsadó! Hogyan? Miért? Minek? Kinek jó ez? Vagy ez is csak abszurd országunk egyik torzszüleménye?

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2009.01.12. 23:33:42

annak jó, aki már benne van, és maga alá szervezhet más balekokat. a magyarok nagy része elég jól beetethető, a technikák a beetetésre pedig készre vannak csomagolva. és mivel az alacsony foglalkoztatottság miatt sokaknak van némi szabadideje, ki ne szeretne gyorsan, kis ráfordítással "meggazdagodni"...

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.01.15. 17:10:12

Igen, és most Románia az új aranybánya, legalábbis a kapcsolataim miatt már a harmadik ember száll rám emiatt :-)))

vilnius 2009.01.15. 19:46:11

Még tavaly nyáron ismerősömet kísértem el ingatlanhitel-közvetítőhoz. 22 év körüli srác, egy-két számmal túlméretezett, kókány minőségű zakóban és messziről virító, aranynak álcázott kacat-órával a karján.

Nagy lelkesen magyarázza, hogy milyen jó lenne a felvett hitel egy részét részvényekbe fektetni (biztosan van valami neve ennek a konstrukciónak is), merthogy akkor az kamatozna és fedezné a felvett hitel költségeinek egy részét. Váltig állította, hogy a nyugati világban az elmúlt 20 évben nem volt komolyabb gazdasági visszaesés vagy tőzsde-válság és nem is valószínű, hogy a következő 20 évben ilyesmi előforduljon. Mondtam neki, hogy egyrészt ha a tőzsdézés ilyen egyszerű lenne, akkor mostanra már mindenki gazdag lenne, másrészről meg megfeledkezik az internet-lufi pár évvel ezelőtti kipukkadásáról, a török és orosz (oké, feltörekvő piacok) tözsde-válságáról. "Hát oké, izé..." A végén megkérdezte, hogy mivel foglalkozom. Mondtam neki, hogy semmi közöm a témához, ez csak józan paraszti ész és újságolvasás kérdése.

Bele se merek gondolni, mi lett mostanra azokkal, akiket 22 éves kóklerként meggyőzött, hogy devizában vegyenek fel hitelt és a felvett hitel egy részét tőzsdén fektessék be...

zaragozaB410 2009.01.19. 12:47:54

@mr.editor: "Hogyan? Miért? Minek? Kinek jó ez? Vagy ez is csak abszurd országunk egyik torzszüleménye? "

Akkor menjünk sorba: először is akit meg lehet győzni azt meggyőzik, hogy akkor lehetsz gazdag és boldog ha önmagad teremted meg az egzisztenciádat melynek egyetlen módja, hogy házaló ügynökké váljál. Erről mondjuk a brókernénél első körben azt hiszem potom 40.000,-Ft. regisztrációs költségért egy un. össznépi parádén neves MLM szakértők meggyőznek. Erőse hajazik a dolog egyvallási szektás bulira ahol addig nyomják, hogy te vagy a király, hogy a végén elhiszed.
Ezután elkábítanak, hogy neked nem kell új ügyfeleket felkeresni, mert van állomány amiből tudsz dolgozni ugyanis olyan hihetetlenül nagy az érdeklődés a tevékenység és a termékek iránt, hogy te azért kellesz mert a többiek nem bírják a melót. Persze kiderül, hogy a lofax, de addigra már van vállalkozóid meg megvetted az oktatási anyagot stb.
Megmagyarázzák, hogy az átképzésnek ez egy nagyon egyszerű formája ezért ne csüggedj, hogy hónapok, évek óta munkanélküli vagy itt csak egy esetleg 2 hónapot kell kibírni és jön a lóvé.
A kinek jó? hát annak aki bepaliz mert ezek unit menagerek azután is kapnak lóvét, hogy hány embert szerveznek be ebből következik, hogy nekik fontos a sok balek mer az ő lóvéjuk is ettől függ.
Jól látod totál kupleráj az egész mert nulla pénzügyi rálátás nélkül válnak pü.tanácsadókká emberek és ha az ügyfél belefutnak egy olyanba aki keni-vágja a szakmát néznek hülyén, hogy de a Jucus aszonta, hogy azé kell ezt meg azt a terméket választani me.
Az ügynökök és koklerek országa lettünk. És valóban ezt a munkanélküliség is generálja, de azt senki nem tudja, hogy a raktáros, pék, stb. és mindenki aki emiatt kiváltja a vállalkozóit (mert csak így bujtatotba foglalkoztatnak) nem tudja fizetni a semmiből (mert nem tud termelni) a kötelezettségeit és rámászik az APEH egy idő után és ez is egy módja a totális anyagi lecsúszásnak.

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2009.01.19. 13:36:27

Elég reálisan hangzik. Nekem két ismerősöm állítja a saját cégéről, hogy az a tuti. Mondjuk azt még nem értem meg, hogy milliomosok legyenek, de még nem régóta vannak benne. A B.netről jót nem hallottam, a szakadárokról (ovb, mpk) inkább. Tudtok jót?

zaragozaB410 2009.01.19. 16:10:04

@Hunter Milo: Nem, igazából egyik sem jó és még csak nem is korrekt. Mind ugyan azon elvem működik és előbb vagy utóbb kibukik a "tutiságuk".
A toborzási tréningeken tovább hülyítik akit lehet.
Egyébként attól, hogy vállalkozói státuszban vagy meghatároznak teljesítményeket melyet ha nem teljesítesz van lebaszi. Ha esetleg felszólalsz, hogy a sarokra nem állhatsz ki ügyfelet fogdosni akkor meg vannak lepődve. Az ügyfelek még akkor is nehezen ajánlanak tovább ha vér profi vagy a bank szakmában, mert magánügynek tartják a dolgaikat ami tulajdonképpen reális.
Az egész egyébként mocskos és gusztustalan, lejáratják a pü. szakmát úgy ahogy van. Azonban ha valaki tuti porszívó ügynök típus annak mehet egy darabig, de rengeteg a hitelezhetetlen ügyfél egyfelől, másfelől kevesen tartoznak a kékvérűekhez így ehhez a szegmenshez egyszerű népnek képtelenség hozzáférni.
Az egész ügynökösdi nem csak elsősorban arról szól, hogy jó megjelenés, megfelelő kommunikáció, kialakult empatikus készség és hasonlók, hanem a piacról. A magyar piac kicsi, buta, befolyásolható, ismerős központú és mocskosul eladósodott.
A hitelezés és befektetés nem hasonlítható a tampon és óvszer vásárláshoz, mert ha így lenne tényleg még a kóklereket is hadra kéne fogni.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2009.05.23. 21:16:53

Kellő szakmai képzettséggel, tisztességes és mély pénzügyi analízis alapján (mely érinti a család minden tagját, és a kapcsolódó vállalkozást is) profi, évtizedekig hatékony pénzügyi megoldó-csomagot lehet összerakni, elindítani és menedzselni. Bizalmi szakma ez is. Éppen olyan ez, mint az orvosnál: ha nem vetkőzöl le, és nem vizsgál meg a doki, akkor bizony nem receptet írni. És ahogy vizsgálat nélkül mégis fölírnak az orvosok néha gyógyszert, úgy a pénzügyi tanácsadásban is vannak kóklerek. Erről szól a kóklerbróker blog :-)
süti beállítások módosítása