Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

Közösségi fejvadászat

2009.04.05. 20:07 Hunter Milo

Premiumjobs kommentjére reagálok itt, kissé megkésve. Ez az oldal ún. közösségi fejvadászat első példája itthon, legalábbis tudomásom szerint.

A lényeg - látsz egy álláshirdetést, beajánlod az ismerősöd (nem hivatalosan a kollégád), és ha ő pályázik, és felveszik, te kapsz egy csinos kis összeget.

Alapvetően egyetértek hhunter kollégával, nem szeretném túlragozni, bár bennem is felmerült pár technikai jellegű kérdés. Azt látom, hogy az USA-ban működik, egész nagy cégek (Microsoft, Google, stb.) is élnek ezzel, ott általában egybekötik azzal a belső toborzási módszerrel, amikor megkérik a már meglévő kollégákat, ismeretségi körükből hozzanak a céghez valakit (employee referral bonus).

Én is úgy gondolom, hogy ez jó komplementer szolgáltatás. Jó toborzási módszer, de nem helyettesíti azt, inkább csak az esélyeket növeli, és el tudok képzelni jónéhány területet, ahol ez tök jól működhet (pl IT területen, ahova szinte mindig kellenek emberek). A fejvadászat meg másról szól szvsz.

Őszintén, szerintem jó ötlet volt elsőként ebbe belevágni itthon. Gondolom, hogy elég sok munka előzte is meg, tekintve a jogi, adózási, stb. előkészítést. Remélem, hogy ez nem marad gyerekcipőben, mint annyi minden más. Arra is kíváncsi lennék, indít-e személyzeti tanácsadó/ fejvadász ilyen típusú szolgáltatást a jövőben - sok költséggel nem jár, kár lenne kihagyni. Ja, és emellett ők kombinálni tudnák a saját meglévő szolgáltatásaikkal, adatbázissal, direktkereséssel, stb. (Mindjárt felvezetem a főnökömnek  :-) )

Szólj hozzá!

Címkék: ajánlás közösségi fejvadász fejvadászat premiumjobs

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr991046418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása