Egy fejvadász blogja

"Mindennapi munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

Utolsó kommentek

5 perc angol segítség angol nyelvű pályázáshoz

2008.09.23. 14:30 Hunter Milo

Bevallom, lusta vagyok magamtól írni, ha ennyire hasznos kis úticsomagot lehet találni az interneten, mint az 5percangol.hu összeállítása. Full extrás, útmutatással, hasznos szavakkal és kifejezésekkel, mind önéletrajz, mind angol nyelvű motivációs levél megírására. Még az angol nyelvű állásinterjúra is segít felkészülni.

Előfordulhat, hogy írtam már, de engem kissé idegesít a hibás (sokszor szarvashibás) angolsággal megírt önéletrajz, majd a nyelvtudás résznél a felmagasztalt szint: fluent/superlative - szuperlatív? az milyen? jobb, mint az anyanyelvi? Ehh..

Visszatérve, különösen szuper szerintem az összes cikknél a glossary rész - a leghasznosabb szavakkal és kifejezésekkel (egyet be is másoltam ide). Mindig lehet olyan ütős kifejezés, ami jól jön pályázáskor vagy magán az interjún.

A viccet a végén lenyúltam, iszonyú aranyos. :-)

Némi szemezgetés:

"Mi a különbség a CV és a resumée között? Igazándiból semmi: a CV-t inkább a brit angol használja, a resumée-t pedig az amerikai a szakmai önéletrajz szóra. És ha már itt tartunk, akkor nézzük meg ezeket a szavakat is: autobiography - nem szakmai életrajz, amit te írsz magadról (életem regénye pl.) biography: életrajz, szintén nem szakmai, de ezt valaki írja rólad."

 


GLOSSARY

accomplishment teljesítmény
compensation ellensúlyozás, kompenáció, fizetés
countless számtalan
failure bukás, balsiker, kudarc
job seeker álláskereső
knowledgeable jól informált, értelmes
likely valószínű
rewarding kielégítő, érdemes, kifizetődő
shortcoming hiba, hiányosság
strength erősség
stressful stresses, idegölő
supervisor felettes
to evaluate értékel
to handle kezel vmit (helyzetet)
to meet sb’s expectations megfeleni vki elvárásainak
to overcome úrrá lesz, legyőz
to reduce csökkent
to research a company érdeklődik, utánanéz egy cégnek
To what extent? Milyen mértékben?
to work independently egyedül, önállóan dolgozni
to work on a team csapatban dolgozni
work environment munkakörnyezet

 

JOKE

An applicant was filling out a job application. When he came to the question, "Have you ever been arrested?" He answered, "No."

The next question, intended for people who had answered in the affirmative to the last one, was "Why?" The applicant answered it anyway: "Never got caught."

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: hasznos pályázat angol nyelv 5 szavak levél állásinterjú önéletrajz idegen példa minta fejvadász motivációs application perc kifejezések megírás

A bejegyzés trackback címe:

https://fejvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr41669578

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Angol önéletrajz írási tanácsok sikeres külföldi munkakereséshez 2010.12.18. 19:06:58

Ha már a szigetországba vetett a sors, és nem vagy olyan szerencsés, hogy eleve dolgozni érkezel előre egyeztetett állásra és munkahelyre, akkor bizony meg kell tanulnod egy-két dolgot az angolszász önéletrajzokról és kiválasztási folyamatról, ha önáll...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása